διαβάζεται...
Αναρτήσεις

Κυβέρνηση… έτοιμη για όλα!


fullmonty-990x519Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προσφέρει γην και ύδωρ στους δανειστές προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα και να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.
Έτοιμη να πει «ναι» σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας είναι η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών και να παραμείνει η χώρα σε… τροχιά εξόδου από το μνημόνιο.

Την ώρα που τα μηνύματα από Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον έλεγαν ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα αν η ελληνική πλευρά δεν αναλάβει πρωτοβουλίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε να σβήσει τις «κόκκινες γραμμές» σε ασφαλιστικό, εργασιακό και συντάξεις, θέλοντας να δείξει πως η κυβέρνηση παραμένει πιστή στα συμφωνηθέντα και θα ακολουθήσει κατά γράμμα τις προτάσεις των δανειστών.

Η κίνηση της κυβέρνησης είχε άμεσο αποτέλεσμα, καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, οι δανειστές ειδοποίησαν τον υπουργό Οικονομικών ότι -εκτός απροόπτου- θα επιστρέψουν στη χώρα μας την ερχόμενη Πέμπτη 6 Νοεμβρίου.

Νούμερο ένα «αγκάθι» στα μνημονιακά ορόσημα είναι το Ασφαλιστικό, με την τρόικα να κάνει λόγο για «στρεβλώσεις» που πρέπει να αρθούν σταδιακά, γιατί λειτουργούν ως κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση.
[πηγή: efsyn.gr]

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.