διαβάζεται...
Πολιτική

Σόφη Παπαδόγιαννη


sofi-papadogianni1Το λαΪκό αίτημα για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που καταστρέφουν την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας είναι διάχυτο. Το αίτημα αυτό εκφράστηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2012 με την εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 27%. Έμεινε όμως ανεκπλήρωτο.
Αν το πολιτικό μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών είναι σαφές, με ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξει ο δρόμος για την μεγάλη πολιτική ανατροπή στον τόπο μας. Για την κυβέρνηση της Αριστεράς, που μαζί με τον λαό μας δεσμεύεται να απαλλάξει τη χώρα από τρόΪκα, μνημόνια, λιτότητα και τον βραχνά του χρέους.
Δεσμεύεται να θέσει πάνω από τα συμφέροντα των τραπεζιτών της Γερμανικής Ευρώπης την επιβίωση του ελληνικού λαού, την εθνική και λαΪκή κυριαρχία και την δημοκρατία. Δεσμεύεται να αποκαταστήσει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. Να εφαρμόσει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης που θα έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Στις ευρωεκλογές του Μάη, ψηφίζουμε για να φύγει η συγκυβέρνηση της συμφοράς. Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στον τόπο μας.

Βιογραφικό Σημείωμα
Η Σόφη Παπαδόγιαννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και έχει καταγωγή από το Διαβολίτσι της Μεσσηνίας. Μεγάλωσε στου Ζωγράφου. Σπούδασε Κοινωνιολογία στη Γερμανία, στο πανεπιστήμιο της Λειψίας. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση.
Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετείχε ενεργά στους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες, μέσα από τις γραμμές πρώτα της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και στη συνέχεια από αυτές του Συνασπισμού (ΣΥΝ) και του ΣΥΡΙΖΑ. Επί σειρά ετών έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.) και της Π.Γ. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, με ευθύνη στο οργανωτικό γραφείο και στον τομέα της υγείας.
Σήμερα κατοικεί στο Γαλάτσι. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Παπαδιγενόπουλο και έχει ένα δωδεκάχρονο γιο.
Η Παπαδόγιαννη Σόφη είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας (Π.Γ.) του ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.