διαβάζεται...
Πολιτική

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΟΣ ΗΤΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ


imagesΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗ ΖΩΤΟΥ**

Η συνέντευξη που έδωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου ηγετικό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος με τη στήριξή της στο Δήμο της Αθήνας είναι πάρα πολύ θετική.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου εκφράζει, χωρίς αυταπάτες, με το δικό του τρόπο και από τη σκοπιά των θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών της Αθήνας, προκειμένου να ηττηθεί ο Γ. Καμίνης.

Η τοποθέτηση αυτή του Πέτρου Κωνσταντίνου εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει ένα εξαίρετο παράδειγμα μιας άλλης αντίληψης μέσα στην Αριστερά που αξίζει να μας προβληματίσει όλους θετικά.

ΕΡ:Μια σύντομη κριτική των αποτελεσμάτων της Κυριακής και ποιά θα είναι η στάση σας για την επόμενη ημέρα και τη συνέχεια στον δεύτερο γύρο των δημοτικών;

AΠ:Τα αποτελέσματα καταγράφουν ξεκάθαρα την καταβαράθρωση των κομμάτων της κυβέρνησης, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Εί­ναι η πρώτη φορά που στο δήμο της Αθήνας υ­ποψήφιος της Δεξιάς δεν περνά στον δεύτερο γύρο. Δεν μπορεί κανείς να κρύψει τη στροφή του κόσμου στα Αριστερά, είτε με φλυαρίες για επιτυχίες ανεξαρτήτων υποψηφίων, είτε τις φωνές στα ΜΜΕ που λένε ότι δεν έγινε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Η πραγματι­κότητα είναι ότι ο κόσμος τους «μαύρισε» μα­ζικά και επίσης ένα δεύτερο μήνυμα είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου που προ­χωρά ακόμα περισσότερο συνειδητοποιώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να οργανώσει τη μά­χη για την ανατροπή της κυβέρνησης και το ξήλωμα των Μνημονίων και γι’ αυτό κατα­γράφεται στα αριστερά του ένα ολόκληρο ρεύ­μα που ψήφισε, ιδιαίτερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αντικαπιταλιστική τοποθέτηση κερδίζει 125.000 στις περιφέρειες και ποσοστό 2,3%, και αντί­στοιχα στους δήμους το ποσοστό αυτό εκφρά­ζεται με εκλογές αρκετών δημοτικών συμβού­λων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να τραβήξει με­τριοπαθείς ψηφοφόρους με πολιτική συμβιβα­σμών και όχι σύγκρουσης, πράγμα που αφή­νει ανοιχτό το περιθώριο στους από-τα-πάνω να παίζουνε παιχνίδια με Κασιδιάρηδες και Μαρινάκηδες. Αυτή η λογική υποτίμησε και τους νεοναζί ως απειλή αναθέτοντας το ζήτη­μα στα ανακριτικά γραφεία και τους εισαγγελείς ενώ οι Μπαλτάκοι έκαναν όλη τη βρόμικη δου­λειά, ο Κασιδιάρης είχε την άδεια του να είναι έξω από τη φυλακή και να διεκδικεί ότι η Χρυ­σή Αυγή θα βγει ξανά στον δρόμο.

Άρα, από τη δικιά μας την μεριά, όσο αφορά το πώς πάμε παρακάτω, λέμε ότι χρειάζεται να οργανωθεί με πολύ σκληρό τρόπο η μάχη για να ρίξουμε την κυβέρνηση και δεν είναι αρκετό το ψηφίζετε-φεύγουν. Γι’ αυτό στον μεν δεύτερο γύρο των εκλογών στον δήμο της Αθήνας χρει­άζεται να είναι πραγματικά γύρος ήττας του ί­διου του Καμίνη και ταυτόχρονα η ψήφος στον Σακελλαρίδη από τον κόσμο που σιχαίνεται τη συγκυβέρνηση να μην έχει αυταπάτες ότι θα ξηλωθεί με αυτόματο τρόπο η συγκυβέρνηση της Δεξιάς. Δεν μπορούμε να έχουμε την ε­μπιστοσύνη μας ότι με τους συμβιβασμούς που κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει ένας τέτοιος δρόμος. Εμείς καλούμε στις ευρωεκλο­γές της 25ης Μάη να στηριχθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να βγάλει ευρωβουλευτή.

ΕΡ: Μια μικρή κριτική για τη δημαρχία Καμίνη;

ΑΠ:Η δημαρχία Καμίνη ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις πολιτικές των Μνημονίων, των απολύσεων και των περικοπών, γι αυτό στον δήμο της Αθήνας είχαμε τη χειροτέρευση των δημοτικών υπηρεσιών μέσα από τη μείωση του προσωπικού κατά 5.000 και την περικοπή των δαπανών κατά 60%. Χειροτέρευση των υπηρεσιών στους παιδικούς σταθμούς, στην καθαριότητα, στο πράσινο, στον πολιτισμό, στη συντήρηση των σχολείων, είχαμε ακόμα και κλείσιμο ιατρείων. Ταυτόχρονα, ο Καμίνης απάντησε και προκλητικά απέναντι στις δημοκρατικές ελευθερίες. Είναι ο άνθρωπος που έκλεισε την Αγορά της Κυψέλης και τη Βίλα Αμαλίας με τα ΜΑΤ. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος στάθηκε πολέμιος των εργατικών αγώνων και των διαδηλώσεων προτείνοντας ακόμα και νόμο που τις απαγόρευε επί της ουσίας. Είναι ο άνθρωπος που μοιραζόταν το «successstory» του Σαμαρά λέγοντας ότι τα προγράμματα της Ε.Ε. θα φέρουν ανάπτυξη και ανάκαμψη της πόλης. Στην πραγματικότητα, υλοποιούσε την ατζέντα Νόμου και Τάξης για την ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων, όπως για παράδειγμα, με τα σχέδια για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου.

* Ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι ηγετικό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξή της στο Δήμο της Αθήνας

** Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην «ΑΥΓΗ» την Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.