διαβάζεται...
Πολιτική

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


sofi_papadogianniΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Της ΣΟΦΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ*

Στην Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου απάντησε με ανακοίνωσή της η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σόφη Παπαδόγιαννη, η οποία αναφέρει τα εξής:

» Το προεκλογικό success story νο2 της Νέας Δημοκρατίας δε θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται από την επιχείρηση συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ, νο 293.

Τόσες φορές, τουλάχιστον, η ΝΔ έχει «ανακαλύψει» την ύπαρξη της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ και τις «επικίνδυνες» απόψεις της -ενώ αυτές είναι γνωστές και κατατεθειμένες από το Συνέδριο στο ζωντανό, εσωκομματικό διάλογο- και στη βάση αυτή έχει επιχειρήσει να πλήξει το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι διττός:

Αφενός η ΝΔ θέλει να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ανώριμο να κυβερνήσει, επειδή στο εσωτερικό του συνυπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Η ειρωνεία είναι ότι τα λέει αυτά μια παράταξη που σπαράσσεται από πτέρυγες και φατρίες, με τον ακροδεξιό τομέα να δίνει τον τόνο της πολιτικής της.

Aφετέρου θέλει να φιμώσει τις πιο ριζοσπαστικές φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες όχι μόνο δεν αμφισβητούν, αντίθετα ενισχύουν τη σταθερή, αριστερή πορεία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και την ανυποχώρητη, χωρίς πισωγυρίσματα και αναδιπλώσεις στους εκβιασμούς του εγχώριου και ευρωενωσιακού κατεστημένου, στάση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, αύριο.

Η ΝΔ στην προσπάθεια της να μετατρέψει την επικείμενη εκλογική της συντριβή σε διαχειρίσιμη ήττα δε διστάζει να χρησιμοποιεί γκεμπελίστικες πρακτικές ιδεολογικής τρομοκράτησης του λαού και των πολιτικών της αντιπάλων, δείγμα όχι μόνο του πανικού αλλά και του ακροδεξιού της κατήφορου.

Ότι και να κάνει η ΝΔ, ο χρόνος της συγκυβέρνησης της καταστροφής μετράει αντίστροφα. Ούτε την έλευση της Αριστεράς στην κυβέρνηση μπορεί να ανακόψει, ούτε την προωθητική δύναμη της εσωκομματικής δημοκρατίας, που κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοπορεί, μπορεί να ακυρώσει.»

*Η Σόφη Παπαδόγιαννη είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.