διαβάζεται...
Αναρτήσεις

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


7515ffedea5363154bf6305ad01df132_XLAΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΝ Η ΕΡΤ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

Με την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναβρασμό και κινητοποιήσεις αρχίσαν από την Πέμπτη 14 Νοέμβρη οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Με το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», πιο επίκαιρο από ποτέ, διοικητικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι της ΕΡΤ, έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα του τριημέρου μνήμης και αγώνα και πραγματοποίησαν στις 12:00 της Πέμπτης συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο μεγαλειώδης συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», την οποία διοργάνωσαν από κοινού οι απεργοί εργαζόμενοι του ΕΜΠ και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν όπως κάθε χρόνο το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου έχουν αναλάβει φοιτητές και καθηγητές.

Η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα ξεκινήσει στις 15:00 της Κυριακής.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους και τη νεολαία στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο του εορτασμού.

«Σήμερα, 40 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε, για: «Ψωμί -Παιδεία -Ελευθερία», αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο, για την αντιμετώπιση και ανατροπή της πολιτικής κάθε ξένου και ντόπιου κέντρου εξουσίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου.

Μεταξύ άλλων, στην αίθουσα Γκίνη στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων θα παρουσιαστεί έκθεση ντοκουμέντων και θα προβληθεί η ταινία «Εδώ Πολυτεχνείο».

AΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΝ Η ΕΡΤ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

Αυστηρή προειδοποίηση φαίνεται ότι έχει λάβει η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου από την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ότι σε περίπτωση που παραχωρηθεί χώρος μέσα στο Πολυτεχνείο για εκπομπή της ΕΡΤ, θα ακολουθήσει εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων.
Μέχρι στιγμής, η Πρυτανεία διαψεύδει την είδηση, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», η προειδοποίηση των αρχών επιβεβαιώνεται.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κατάληψης ΕΣΗΕΑ:

Πληροφορίες μας κάνουν λόγο για έτοιμο πρωτοσέλιδο από μεγάλη καθημερινή εφημερίδα, η οποία θα προϋπάντιζε μια τέτοια εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, με τον τίτλο: «Εκτός Ελέγχου το Πολυτεχνείο».
Χθες το βράδυ οι φύλακες του Πολυτεχνείου δέχθηκαν τη «φιλική» επίσκεψη αστυνομικών με πολιτικά οι οποίοι τους ανέφεραν πως «υπάρχουν πληροφορίες ότι φορτηγά με μηχανήματα ετοιμάζονται ή έχουν μπει ήδη στο πολυτεχνείο».

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΜΠ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ: ΕΚΠΕΜΨΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Κάλεσμα στους εργαζομένους της ΕΡΤ να εκπέμψουν μέσα από το Πολυτεχνείο, κόντρα στις απαράδεκτες απειλές της Αστυνομίας απευθύνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ.
«Καλούμε τους απολυμένους αγωνιστές της ΕΡΤ, όλους τους εργαζομένους και τη νεολαία να μην κάνουν βήμα πίσω και να βρεθούν αποφασιστικά μαζί με τους φοιτητές στο χώρο του Πολυτεχνείου», σημειώνουν καλώντας σε μία δυναμική κινητοποίηση απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που χτυπά τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και την κοινωνία.

«Εδώ και 10 εβδομάδες, η κυβέρνηση επιχειρεί να πετύχει ένα μεγάλο χτύπημα απέναντι στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, ένα χτύπημα που μέσα απο τις εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων στα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας(ΕΚΠΑ-ΕΜΠ-ΑΠΘ-ΠΑΤΡΩΝ κλπ), στόχο έχει την διάλυση και το ξεπούλημα των ιδρυμάτων και παράλληλα να ανοιχθεί ο δρόμος για την υλοποίηση όλης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής(δίδακτρα, συγχωνεύσεις σχολών και σπάσιμο πτυχίων,διαγραφές).

Και απαντώντας στις κινήσεις αυτές της κυβέρνησης οι Σύλλογοι Εργαζομένων και Φοιτητών ξεκαθαρίζουν ότι σε αντίθεση λοιπόν με όσους θέλουν να μιλάνε για μειοψηφίες που »κλείνουν» τις σχολές, είμαστε περήφανοι που μπορούμε να λέμε ότι όχι μόνο δεν κλείνουμε τις σχολές μας, αλλά είμαστε εμείς που μέσα από τις μαζικές και μαχητικές απεργίες και καταλήψεις μας, παλεύουμε ώστε το Πολυτεχνείο να παραμείνει πραγματικά ανοιχτό.»
Όπως υπογραμμίζουν:

«Στην 10η και πιο κρίσιμη εβδομάδα, 9 από τους 9 Φοιτητικούς Συλλόγους του ΕΜΠ αποφάσισαν μέσα από τις πιο μαζικές συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων, ότι ο αγώνας που φοιτητές και εργαζόμενοι δίνουμε μαζί, είναι δίκαιος, κοινωνικά χρήσιμος και άρα πρέπει να συνεχιστεί με στόχο να αγκαλιαστεί από όλη την νεολαία και τους εργαζομένους.»

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, σημειώνουν, ότι αποφασίστηκε, – 40 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ότι θα πρέπει τόσο το 3ήμερο εκδηλώσεων (14-15-16) στο κτήριο της Πατησίων όσο και η Παλλαϊκή-Αντιιμπεριαλιστική- Αντιφασιστική πορεία (17/11) να γεμίσουν από τον κόσμο που τόσα χρόνια τυραννιέται από αυτή την εξαθλιωτική πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη η πρωτοβουλία, να γίνει κάλεσμα σε μια σειρά σωματείων από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, απεργούς και άνεργους, να δώσουν το παρόν έτσι ώστε στους καιρούς των απανωτών Μνημονίων, της φτώχιας και του φασισμού, να σηκώσουν και στις δικές τους πλάτες την βαριά κληρονομιά που μας αφήνουν οι νεκροί του ’73.

Όπως υπογραμμίζουν, στη λίστα των καλεσμένων, πρώτοι ήταν οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ «και αυτό φάνηκε να αναστάτωσε τα κυβερνητικά επιτελεία»

Η ΓΑΔΑ, όμως σημειώνουν, απείλησε ανοιχτά ότι σε περίπτωση που το σήμα της ΕΡΤ εκπέμψει από το Πολυτεχνείο, το κτήριο θα αποκλειστεί και θα ακολουθήσει εισβολή αστυνομικών δυνάμεων!

Καλούν όμως τους εργαζομένους να μην κάνουν βήμα πίσω και να βρεθούν αποφασιστικά στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων.

Όπως υπογραμμίζουν

Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μας πείσει πια για το »όραμα της Ανάπτυξης» μιας και έχουμε καταλάβει ότι αυτό θα σημαίνει μισθούς με 400 ευρώ, θα σημαίνει νεολαία και εργαζομένους βουτηγμένους στα χρέη και την ανεργία. Δεν μπορεί πια να μας πείσει και έτσι επιλέγει ανοιχτά να μας τρομοκρατήσει, όπως επιβεβαιώνει και το τελεσίγραφο της ΓΑΔΑ. Ο Σαμαράς και η παρέα του, μπορεί να φαίνονται σαν μανιασμένοι εκτελεστές, έτοιμοι να πετσοκόψουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, κάθε έννοια δημοκρατίας, ανάλογα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Μπορεί να χλευάζουν τις θυσίες των νεκρών και να χαμογελούν θεωρώντας ότι 40 χρόνια μετά, θα πάρουν τη ρεβάνς. Όμως εμείς δεν φοβόμαστε. Δεν φοβόμαστε και δεν σκύβουμε το κεφάλι, γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν εκείνες οι στιγμές στην Ιστορία όπου η οργή του λαού συναντάται και μετατρέπεται σε κύμα ανατροπής. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε ο Νοέμβρης του ’13, ο δικός μας Νοέμβρης, να είναι μια τέτοια στιγμή. Μια στιγμή όπου η οργή του φτωχού και του άνεργου, θα ενωθεί με την οργή του μαθητή που διαβάζει χωρίς ρεύμα και την οργή του άρρωστου που αργοπεθαίνει στα νοσοκομεία για 25 ευρώ. Και τότε μονάχα εμείς θα χαμογελάμε.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠ

Κατά πληροφορίες η πλειοψηφία της οργανωτικής επιτροπής του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συντάχτηκε με τους φοιτητικούς συλλόγους και το κάλεσμά τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να μην υποκύψουν στις πιέσεις.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ φαίνεται ότι προτίθενται να προχωρήσουν στην εκπομπή μέσα από το ΕΜΠ, πιθανότατα νωρίς το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή. Πάντως, προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους τους.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει και η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου για το ζήτημα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ: Μετά 40 χρόνια, το ίδιο φασιστικό πρόσωπο από τους… κυβερνώντες. Απείλησαν την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις πρυτανικές αρχές για κατάληψη του Πολυτεχνείου από τα ΜΑΤ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αν εξέπεμπε ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ από τις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ. Τι πραγματικά φοβήθηκαν; Την αλήθεια που εκπέμπουμε εδώ και 5 μήνες; Την κατακραυγή του λαού ενάντια στις φασιστικές μεθόδους που ακολουθούν για να επιβάλλουν τις μνημονιακές πολιτικές;
Η ΕΡΤ ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή.
Η στήριξη και η αλληλεγγύη του κόσμου στην Ελλάδα, στη διασπορά και στην παγκόσμια κοινότητα, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, και θα συνεχίσουμε.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης, που θέλει με κάθε αντιδημοκρατικό και παράνομο τρόπο, παρά τις αντιδράσεις των πολιτών, να εγκαθιδρύσει το έκτρωμα Δ.Τ. – ΝΕΡΙΤ, προχώρησαν σε νέα πρόκληση. Σήμερα, για άλλη μια φορά μετά το Σάββατο και τη γενική κατακραυγή, εισήλθαν μερικοί από τους ηθικούς αυτουργούς του «μαύρου» της ΕΡΤ (Γκ. Μάναλης, Αρ. Κοντιζάς, Β. Αλεξόπουλος, Η. Φαραντόπουλος, Χρ. Δούκας, Γ. Βουγιουκλάκης, Α. Πιττής, Κ. Μητρόπουλος και Π. Καραντίας) μαζί με υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών που επέβαιναν σε τζιπ με ρουμανικές πινακίδες.
Καταγγέλλουμε τους «τυφλοπόντικες» που μπήκαν από την πίσω πόρτα, κλεφτά, με μπουφάν παραλλαγής στα χρώματα της αστυνομίας! όπως και προχθές, υπό την ανοχή των εισαγγελικών αρχών και της αστυνομίας.
Αποκαλύπτονται όλοι! Θεσμοί και αξίες, στην προκρούστια κλίνη.
Έχουν ευθύνη όλοι, όταν αφήνουν τους πραγματικούς εργαζόμενους και χρεωμένους με τα μηχανήματα έξω από το Ραδιομέγαρο, παρά τα εξώδικα που έχουμε κάνει προς την κυβέρνηση και όλες τις αρμόδιες αρχές.
Πού ακούστηκε οι νόμιμοι εργαζόμενοι να είναι απ’ έξω και να τους απαγορεύουν την είσοδο τα ΜΑΤ, παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς καμία εντολή εισαγγελέα;
Η ιστορία θα γράψει για όλους. Άλλους σαν Εφιάλτες, που θα παραμείνουν στη χλεύη της κοινωνίας και άλλους ως αγωνιστές της αξιοπρέπειας και των εργατικών δικαιωμάτων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Σεβασμό στη Δημοκρατία και στους θεσμούς.
Η ΕΡΤ να επαναλειτουργήσει, να ξαναγίνει δημόσια και όχι κρατική και να αποδοθούν οι εγκαταστάσεις της στους εργαζόμενους που ξέρουν να παράγουν ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα προς όφελος του ελληνικού λαού.
Εδώ και τώρα την εργασία μας, γιατί ποτέ δεν απολυθήκαμε.
Ελεύθερη πληροφόρηση και διακίνηση των ιδεών.
Δημόσια τηλεόραση που αξίζει στον Έλληνα πολίτη και όπως εμείς την προσφέραμε τους τελευταίους πέντε μήνες.
Εργασιακές συνθήκες Ευρώπης και όχι Κίνας.
Να φύγουν οι μνημονιακές πολιτικές μαζί με την υποταγμένη κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.
Η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της θα παίρνουν καθημερινά απαντήσεις.
Όλοι την Πέμπτη 14 Νοέμβρη στο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στις 7 το απόγευμα στη συναυλία στο ΕΜΠ.
Στις 17 Νοέμβρη όλοι στο συλλαλητήριο αντίστασης και μνήμης

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.