διαβάζεται...
Κινητοποιήσεις

Κανένα σπίτι χωρίς νερό: Συγκέντρωση Τρίτη 30/7, 11.00 γραφεία ΕΥΔΑΠ


den-polite-to-neroΚανένα σπίτι χωρίς νερό: Συγκέντρωση Τρίτη 30/7, 11.00 γραφεία ΕΥΔΑΠ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό καλούν συλλογικότητες και εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 11.00 στα γραφεία της εταιρείας και σε προσυγκέντρωση στις 9.30 στο σταθμό Περισσού (προς Κηφισιά).

Η ανακοίνωση των συλλογικοτήτων που διοργανώνουν τη διαμαρτυρία έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ, σε αγαστή συνεργασία με ΔΝΤ – ΕΕ καθημερινά επιβάλλει μέτρα που οδηγούν ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στην πείνα και την εξαθλίωση. Σε αυτή τη τραγική κατάσταση συμβάλλει με τον χειρότερο τρόπο και η ΕΥΔΑΠ με την δολοφονική πολιτική της που εφαρμόζει στα λαικά νοικοκυριά. Πρόσφατο δείγμα η κατάσχεση – πλειστηριασμός σπιτιού από την ΕΥΔΑΠ συμπολίτη μας στο Πέραμα με αναπηρική σύνταξη, για οφειλή 733,00ευρ, την οποία όμως απέτρεψε η αυτοοργανωμένη κινητοποίηση της κοινωνίας.

Υπερασπίζοντας τις ζωές μας απαιτούμε

Καμία διακοπή νερού

Καμία αφαίρεση μετρητή

Διακανονισμοί από μηδενική βάση και χωρίς προσαυξήσεις

Άμεση δωρεάν επανασύνδεση των ήδη αφαιρούμενων παροχών

Τα πρώτα 20Μ3 ατελώς και η υπόλοιπη κατανάλωση με κοινωνικό τιμολόγιο

Διευρυμένο κοινωνικό τιμολόγιο για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις αδύναμες ομάδες (άνεργοι, φοιτητές) με όριο εισοδήματος 12.000,00 ευρω προσαυξανόμενο για κάθε προστατευόμενο μέλος

Μείωση του μερίσματος κερδών στους μετόχους για την εξοικονόμηση του ποσού που θα απαιτηθεί για τη χρηματοδότηση του κοινωνικού τιμολογίου

Το νερό να παραμείνει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Σε κάθε αντίθετη περίπτωση η κοινωνία οργανωμένη συλλογικά και μαζικά με δυναμικό τρόπο θα διεκδικήσει και θα απαιτήσει την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

Ο αγώνας για το νερό είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό κομμάτι του συνολικού αγώνα που δίνει η κοινωνία για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών της.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ –

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ (ΣΕΚΕ-Σ)

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.