ΣαμαράςΑναζητά απαντήσεις στην διεθνή κατακραυγή ο Αντ. Σαμαράς και δίχως δισταγμό υποστηρίζει: «Πώς να υπάρχει; Αφού η ΕΡΤ βρισκόταν μόνιμα σε… απεργία!», γράφει σε άρθρο του στην απεργοσπαστική «Καθημερινή», ενώ κατηγορεί για υποκρισία όσους την υπερασπίζονται.
Από εκεί διεκδίκησε, λοιπόν, «βήμα», για να εξαπολύσει εκ νέου επίθεση στην Δημοκρατία και την ελευθερία στην ενημέρωση και με άρθρο του ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως «Ο κόσμος περιμένει να σπάσουμε αυγά». Αυτός είναι ο τίτλος που ο ίδιος επιλέγει να δικαιολογήσει την πραξικοπηματική πράξη, που δεν είναι η μόνη, καθώς προηγούνται άλλες 18 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Υπεραμύνεται, λοιπόν, της «πράξης» του, ο Αντ. Σαμαράς και απευθυνόμενος στο δικό του συντηρητικό ακροατήριο, που όλο συρρικνώνεται και εγκολπώνεται και την Χρυσή Αυγή, λέει πως την ΕΡΤ «κανείς δεν τη σεβόταν εδώ και χρόνια. Την έβριζαν ως «απαξιωμένη» και «χειραγωγούμενη» εκείνοι που σήμερα … θρηνούν! Κι αποκαλύπτουν έτσι γιατί ο κόσμος αποστρέφεται σήμερα το φθαρμένο πολιτικό σύστημα. Γιατί δεν αντέχει την υποκρισία του!».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δικαστική έρευνα για την ΕΡΤ, που διέταξε χθες η Εισαγγελέας Διαφθοράς μετά από αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. «Και σύντομα θα πληροφορηθούμε όλα εκείνα που κρύβονταν επιμελώς για δεκαετίες. Και τότε θα πέσουν οι μάσκες και θα αποδειχθεί γιατί τόσος θόρυβος ξαφνικά για την αμαρτωλή ΕΡΤ…», προεξόφλησε ο Αντ. Σαμαράς.
Ταύτισε, μάλιστα, τις «θυσίες» του ελληνικού λαού με το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ο ίδιος το ονομάζει «εξυγίανση». «Τώρα δείχνουμε έμπρακτα – όχι με κενά λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις – ότι όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Όχι, δεν μας λείπει η πολιτική βούληση να τα βάλουμε με τα «κάστρα των προνομίων», γράφει ο Αντ. Σαμαράς.
Με αυτό τον τρόπο υπεραμύνεται του νέου σχήματος της ΝΕΡΙΤ λέγοντας πως «προφανώς δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Δεν είναι αυτοί το πρόβλημά μας. Άλλωστε, αρκετοί απ’ αυτούς θα ξανα-προσληφθούν στο νέο Οργανισμό. Αλλά αξιοκρατικά αυτή τη φορά. Και όλοι θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα».