διαβάζεται...
Κινητοποιήσεις, Νεολαία Συνασπισμού

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Τουρκίας – στις 17:30 στην τουρκική πρεσβεία


Συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά στην πρεσβεία της Τουρκίας, Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης

Μετά τη χθεσινή (Κυριακή 2/6) μαζική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη, τη σκυτάλη παίρνει ξανά η Αθήνα στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό. Το κάλεσμα:

 

«Η Τουρκία συγκλονίζεται από ένα μεγαλειώδη λαϊκό ξεσηκωμό για ελευθερία και δικαιοσύνη. Αυτό που ξεκίνησε ως κίνημα υπεράσπισης του πάρκου Γκεζί από τις αδηφάγες ορέξεις των εργολάβων και της κυβέρνησης, εξελίχθηκε σε κοινωνική εξέγερση ενάντια στη φτώχεια, τον κρατικό αυταρχισμό, την καταπίεση. Παρά την κτηνώδη καταστολή της κυβέρνησης Ερντογάν, οι διαδηλωτές επιμένουν να βρίσκονται στο δρόμο, επιμένουν να αντιστέκονται. Δεν πρέπει να μείνουν μόνοι! Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη μας. Πολύ περισσότερο που μόλις χτες η Ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες παρέδωσαν στην Τουρκία τον αριστερό αγωνιστή Μπουλούτ Γιαϊλά.

 

Το Ταξίμ είναι και δικιά μας πλατεία».

Τη Δευτέρα όλες και όλοι στις 17:30, έξω από την Τουρκική πρεσβεία, Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης.

Ελληνικές, Τούρκικες και Κουρδικές αριστερές οργανώσεις

 

 

Στην ανακοίνωσή τους οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους «χιλιάδες που βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας ζωή με αξιοπρέπεια και δημοκρατία, διεκδικώντας να πέσει η κυβέρνηση της λιτότητας, του αυταρχισμού και του ακραίου συντηρητισμού». Όπως υπογραμμίζουν: «Η αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης απέναντι στο κοινό τους αντίπαλο, στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και στη λιτότητα, γέννησαν το ξέσπασμα των πλατειών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της. Την αλληλεγγύη αυτή την έχουν ανάγκη οι σύντροφοί μας στην Κων/πολη. Την έχουμε ανάγκη κι εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι που η ζωή μας συνθλίβεται για τα κέρδη των λίγων. Ο αγώνας τους είναι δικός μας, η εξέγερσή τους είναι έμπνευσή μας, η νίκη τους είναι νίκη μας και οι φωνές τους είναι και φωνές μας.

 

Από τη Λισσαβώνα μέχρι το Ταξίμ, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι λαοί»!

 

Διαβάστε σχετικά: Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Όλοι/ες στην Τουρκική πρεσβεία! Η αλληλεγγύη ειναι το όπλο μας

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες