διαβάζεται...
Αναρτήσεις

ΕΟΖ: το εργασιακό μας μέλλον


14859341_manolada2-limghandler_414x290Του Πέτρου Κατσάκου
Τα περιφραγμένα στρατόπεδα εργασίας της Μανωλάδας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα τμήμα των άτυπων ΕΟΖ που λειτουργούν εδώ και χρόνια στην ελληνική περιφέρεια. «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» χαμηλού εργατικού κόστους στο πλαίσιο ενός καπιταλισμού που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τα τσιφλίκια της Τουρκοκρατίας. Η περίπτωση της Μανωλάδας φυσικά δεν μπορεί να ειδωθεί ξεχωριστά από το εφιαλτικά διαμορφωμένο πλαίσιο στο οποίο ζουν χιλιάδες ντόπιοι και μετανάστες στην ελληνική ύπαιθρο ή ακόμα και στα αστικά κέντρα.

Τα φαινόμενα τραμπουκισμού, η «μαύρη» εργασία, η ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών, οι δολοφονικές και βάρβαρες επιθέσεις της εργοδοσίας, η ανοχή των αστυνομικών αρχών στη βία των εργοδοτών δεν είναι πράγματα ούτε άγνωστα ούτε καινούργια. Είναι το «μοντέλο» των ΕΟΖ του εργασιακού μας μέλλοντος, όπως αυτές λειτουργούν σήμερα στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η ολοένα εντεινόμενη ευελιξία των εργασιακών σχέσεων, σε συνδυασμό με την αναστολή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας ως γενικών και υποχρεωτικών, με σκοπό την πλήρη επικράτηση των ατομικών συμβάσεων και την πριμοδότηση της σύναψης επιχειρησιακής σύμβασης με Ενώσεις Προσώπων, καθώς και όσες άλλες αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις έπονται, παράλληλα με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, συνιστούν ικανές συνθήκες ώστε να προχωρήσει στην πράξη η δημιουργία νομότυπων, πλέον, ΕΟΖ στα πρότυπα των φραουλοχώραφων της Μανωλάδας.

Η έκθεση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελεύθερων Συνδικάτων (ICFTU) για τις ΕΟΖ τονίζει την καταστρατήγηση των κριτηρίων εργασίας των Συμβάσεων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας τόσο από την πλευρά των επενδυτών όσο και από την πλευρά των κρατικών αρχών:

«Η πρόσβαση συνδικαλιστών στον εργασιακό χώρο είναι σχεδόν ανέφικτη. Η επικοινωνία με τους εργάτες μπορεί να γίνει μόνο εντός της εταιρείας, ενώ οι ζώνες κλείνονται από συρματοπλέγματα με οπλισμένους φύλακες και απαιτείται άδεια της διοίκησης για είσοδο. Η συνεχής απειλή της απόλυσης, καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν συμβόλαια ορισμένου χρόνου, επιτρέπει στους εργοδότες να παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία. Μαζί με την υπογραφή της σύμβασης εργασίας, οι εργαζόμενοι συχνά υπογράφουν επιστολές παραίτησης ώστε να απολύονται όποτε το αποφασίσει η διοίκηση. Οι απειλές απόλυσης, σωματικής βλάβης, ακόμα και θανάτου, αποτρέπουν την οργάνωση των εργατών».

Πηγή: Αυγή

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.