διαβάζεται...
Αντιρατσιστικά Αντιφασιστικά, Αναρτήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ σας καλεί την Κυριακή 21/4, 5 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ), Λ. Βασιλίσσης Σοφίας


Κυριακή 21 Απριλίου: Ημέρα μνήμης και αντιφασιστικών εκδηλώσεων

Ημερομηνία: 19/04/2013 19:10
 

«Ποτέ ξανά χούντα και φασισμός» και «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» θα βροντοφωνάξουν την Κυριακή χιλιάδες πολίτες σε εκδηλώσεις ανά την επικράτεια με αφορμή τη μαύρη επέτειο επιβολής της χούντας στην Ελλάδα.

 
<:article>

Κάλεσμα του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα της Κυριακής 21ης Απριλίου

Εν όψει της 21ης Απριλίου, της μαύρης επετείου  επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας, σε πολλές πόλεις της χώρας, οργανώνονται από δεκάδες κοινωνικούς φορείς, κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις με συνθήματα «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στηρίζει και καλεί σε αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα.

Σήμερα, 46 χρόνια μετά το 1967, τα συνθήματα της αντιδικτατορικής αντίστασης, παραμένουν επίκαιρα. Φαίνεται μάλιστα πως ενοχλούν ιδιαίτερα τους Χρυσαυγίτες νοσταλγούς της χούντας και του ναζισμού, που μόλις εχθές επιτέθηκαν σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» της Νίκαιας που προπαγάνδιζαν τις αντιδικτατορικές κινητοποιήσεις της 21ης Απριλίου, τραυματίζοντας  δύο άτομα. Είχαν πλήρη ομοιόμορφη εξάρτηση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής (μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής, παντελόνια παραλλαγής, κ.λπ.) και η επίθεση έγινε 300 μέτρα από τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στη Νίκαια.

Τόσο απέναντι στους φασιστικούς τραμπουκισμούς, όσο και απέναντι στην απόπειρα περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όσων αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια, που επιχειρείται από τη μνημονιακή δημοκρατία «έκτακτης ανάγκης» του κ. Σαμαρά  μία είναι η απάντηση: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ο λαός μας έχει και μνήμη και γνώση.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη:

Στην ΑΘΗΝΑ την Κυριακή 21/4, 5 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ),  Λ. Βασιλίσσης Σοφίας

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.