διαβάζεται...
Syriza world wide news

Ο Ραφαέλ Κορέα επανεκλέχτηκε πρόεδρος του Ισημερινού


24549_1_414x290«Βασικός μου στόχος είναι σε αυτή τη χώρα να κυβερνά ο λαός και όχι αυτοί που έχουν το χρήμα για να αγοράσουν ένα έντυπο»
 Με ποσοστό γύρω στο 60% επανεξελέγη στην προεδρία του Ισημερινού ο Ραφαέλ Κορέα,  αφήνοντας πολύ πίσω τον συντηρητικό αντίπαλό του Γκιγιέρμο Λάσο.

Μιλώντας από το μπαλκόνι του προεδρικού μεγάρου, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του 50% των αποτελεσμάτων, ο Κορέα τόνισε ότι τα «διεφθαρμένα ΜΜΕ» της χώρας του είναι ο δεύτερος μεγάλος ηττημένος της αναμέτρησης.

«Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Ποτέ δεν θα σας απογοητεύσω. Η νίκη είναι δική σας», είπε ο κ. Κορέα από το μπαλκόνι του προεδρικού μεγάρου, ενώπιον χιλιάδων συγκεντρωμένων υποστηρικτών.

«Αυτή την επανάσταση, κανείς δεν τη σταματά. Γράφουμε ιστορία», είπε ο αρχηγός του κράτους του Ισημερινού, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2007 ηγούμενος αυής της χώρας των Άνδεων με τους περίπου 15 εκατομμύρια κατοίκους.

Μάλιστα δεσμεύθηκε να φέρει στο Κογκρέσο νέο νόμο για το νομικό πλαίσιο που διέπει τα Μέσα Ενημέρωσης.

«Βασικός μου στόχος είναι σε αυτή τη χώρα να κυβερνά ο λαός και όχι αυτοί που έχουν το χρήμα για να αγοράσουν ένα έντυπο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κορέα, ο οποίος κυβερνά από το 2007 θα ορκιστεί στις 24 Μαΐου μαζί με τον αντιπρόεδρο Χόρχε Γκλας.

Πηγή: left.gr

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.