διαβάζεται...
Αναρτήσεις

Ομερτά για τα χρέη των κομμάτων και τη χρηματοδότηση


16713_1

 

Ημερομηνία: 11/12/2012
Πηγή: www.avgi.gr

Σαν να μην ψήφισαν οι πολίτες τον Μάιο και τον Ιούνιο, σαν να μην υπάρχουν αποτελέσματα εκλογών φέτος, το υπουργείο Εσωτερικών θα μοιράσει τις δόσεις της χρηματοδότησης των κομμάτων που εκκρεμούν για το 2012 με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2009. Πράγμα που σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει επιχορήγηση με βάση το ποσοστό του 4% και το ΠΑΣΟΚ με βάση το 44% του 2009! Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν, η τελευταία -και μεγαλύτερη- δόση του 2011 δεν θα δοθεί καθόλου στα κόμματα.

 

Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου θα «μετρήσει» για πρώτη φορά για τη χρηματοδότηση που θα λάβουν τα κόμματα το 2013. Υπόσχονται μάλιστα να εκταμιευθούν γρήγορα οι δύο πρώτες δόσεις προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν τα κόμματα που μπήκαν για πρώτη φορά στη Βουλή.
Με τη ρύθμιση που επελέγη, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, που χάνει 5 εκατ. ευρώ περίπου, τα οποία κερδίζει το ΠΑΣΟΚ, δεν παίρνουν επιχορήγηση για το δεύτερο εξάμηνο του 2012 τα τρία κόμματα που μπήκαν στη Βουλή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜ.ΑΡ. Εντύπωση προκαλεί το ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν έχει εκφράσει διαμαρτυρία για τη ρύθμιση αυτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό της κρατικής επιχορήγησης για τα κόμματα το 2013 θα μειωθεί αισθητά. Συνεπώς, η επιλογή η κατανομή το τρέχον έτος να γίνει με βάση τις εκλογές του 2009 συνιστά ομερτά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία είναι υπερχρεωμένα στις τράπεζες και, εκτός των άλλων, αναζητούν υπογείως ρυθμίσεις για ουσιαστικό «χάρισμα» των χρεών τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. χρωστούν περίπου 250 εκατ. ευρώ κυρίως στην Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ). Μετά την πώλησή της στον όμιλο Σάλλα, τα χρέη των δύο κομμάτων, όπως εγράφη, περνούν στην Bad Bank ΑΤΕ, δηλαδή την τράπεζα που προκύπτει από τη διχοτόμηση της ΑΤΕ και «προικοδοτείται» μόνο με τα κακά δάνεια! Είναι λοιπόν το λιγότερο υποκριτικό να λένε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., συναινούσης της ΔΗΜ.ΑΡ. με τη σιωπή της, ότι μοιράζουν το δημόσιο χρήμα σαν να είναι δικό τους γιατί έτσι λέει το γράμμα του νόμου!
Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.