διαβάζεται...
Αναρτήσεις

Λαϊκή απάντηση στο «πείραμα Ελλάδα»


Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/12/2012

Το νέο κόμμα της Αριστεράς, που αυτές τις μέρες έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς την ίδρυσή του, ανταποκρίνεται στην κοινωνική ανάγκη για νέα πολιτική εκπροσώπηση προκειμένου η χώρα να βγει από το τούνελ της τρόικας. Η οικονομική κατάρρευση και η κοινωνική χρεωκοπία έχουν συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα, το αμαρτωλό τρίγωνο «δικομματισμός – τράπεζες – διαπλοκή», που ευθύνονται για την ταπείνωση της χώρας και την εκπτώχευση των πολιτών.

Η αντιστροφή των εξελίξεων προϋποθέτει η κοινωνική απόγνωση να μετατραπεί σε πολιτική ελπίδα, η αναμονή και η ανάθεση σε λαϊκή συμμετοχή. Μόνο όταν θα χάσει ο φόβος θα κερδίσει η ελπίδα.

Σ’ αυτή την πορεία ανάκτησης της λαϊκής αυτοπεποίθησης και της κοινωνικής χειραφέτησης συμβάλλει καθοριστικά η συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ως νέου κόμματος της Αριστεράς. Με αγωνιστική ιστορική διαδρομή, ικανό να ενώνει πολίτες με διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές καταβολές, επιχειρεί να λειτουργήσει δημοκρατικά στο εσωτερικό του αλλά και σε σχέση με την κοινωνία, να οργανώσει τη νέα αριστερή διακυβέρνηση. Αυτό το κόμμα δεν μπορεί να μοιάζει με τα κόμματα της πολιτικής χρεωκοπίας. Δεν είναι μέρος του πελατειακού κράτους, ούτε κόμμα – καρτέλ, ούτε αδιάφορο κόμμα διαμαρτυρίας.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκροτούν αυτές τις μέρες ένα νέο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Ελλάδα. Ο πολιτικός χρόνος του είναι πυκνός. Μέσα σε ένα μήνα, τον Μάιο, οι κοινωνικές ανάγκες το έστειλαν στο 27%. Και τώρα καλείται να δώσει εξετάσεις στον λαό, να πείσει για την ικανότητά του να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ως πυρήνας μιας συμμαχίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την αλλαγή της καθημερινής ζωής, της πολιτικής και της κοινωνίας, καθιστώντας οργανικό μέρος του πολιτικού σχεδίου του τις αξίες του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία. Ένα νέο όραμα για τη νέα κοινωνία, που διαπερνά την πολιτική του.

Το «πείραμα Ελλάδα» δεν αφορά μόνο τα καταστροφικά σχέδια της τρόικας. Συγκροτεί και τη λαϊκή δημοκρατική απάντηση για την αναγέννηση της χώρας, στέλνει μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή είναι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, που καμιά κινδυνολογία, ιδεολογική τρομοκρατία ή και αυταρχική υποτροπή δεν θα τον απομακρύνουν από τον στόχο του. Αρκεί να αντιμετωπίσει τον δύσκολο εαυτό του…

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.