διαβάζεται...
Νεολαία Συνασπισμού

Νεολαία ΣΥΝ για ΑΠΘ: Θα υπερασπιστούμε το άσυλο με κάθε μέσο


Νεολαία ΣΥΝ για ΑΠΘ: Θα υπερασπιστούμε το άσυλο με κάθε μέσο
Απειλές για επέμβαση των ΜΑΤ
Ανακοίνωση σχετικά με την απειλή για επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ εξέδωσε η Νεολαία Συνασπισμού, στην οποία εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργολαβικών και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί το άσυλο με κάθε μέσο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νεολαιας Συνασπισμού:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Εισαγγελία ζητά την παρέμβαση της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά από έγγραφο που συνυπέγραψαν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, καθώς επίσης καθηγητές και κοσμήτορες σχολών και τμημάτων του Ιδρύματος, με το οποίο ζητούν τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη του κτιρίου της πρυτανεία του ΑΠΘ από το σωματείο εργολαβικών υπαλλήλων.

Το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων σε πανεπιστημιακούς χώρους και εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή όσων θεωρούν πως υπερασπίζονται το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αν τα θεσμικά όργανα αδυνατούν να υπερασπιστούν το δημόσιο πανεπιστήμιο, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και το άσυλο, η μόνη αξιοπρεπής επιλογή που μένει είναι η παραίτηση.

Ως Νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε κάθε πιθανή παρέμβαση εξωπανεπιστημιακών παραγόντων στο ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ όπως και ενδεχόμενη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους του. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων και δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, το άσυλο και τους απεργιακούς αγώνες με κάθε μέσο.

Πηγή: alterthess

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.