διαβάζεται...
Κινητοποιήσεις

Τα Μνημόνια θρέφουν το φασισμό – Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή


Ημερομηνία: 22/11/2012
Συγγραφέας: left.gr

Σάββατο 24/11, στις 12 το μεσημέρι – Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο πολίτη στην αντικατασταλτική-αντιφασιστική κινητοποίηση, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι (συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή). Την κινητοποίηση διοργανώνουν οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, συνδικαλιστές από δεκάδες εργασιακούς χώρους, φοιτητικά σχήματα, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις και αντιφασιστικά κινήματα από γειτονιές της Αθήνας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισημαίνει ότι η μνημονιακή «εθνική σωτηρία», εκτός από διάλυση της κοινωνίας σημαίνει επίσης υπονόμευση και μίσος για τη δημοκρατία. Το μαρτυρούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που αφορούν όσους/ες δεν συμμορφώνονται στα «αυτονόητα» των μνημονίων και την ασυδοσία του επιχειρείν.  Το μαρτυρά η «θεωρία των άκρων», που δυσφημεί την Αριστερά και την εξισώνει με τη φασιστική απειλή, δείχνοντας ανοχή προς την τελευταία. Το μαρτυρά η ένταση της ρατσιστικής και φασιστικής βίας σε βάρος μεταναστών, ομοφυλόφιλων, αριστερών – δηλαδή εναντίον των «αντιφρονούντων», των «περιττών», των «μη κανονικών». Και το επιβεβαιώνει η ατιμώρητη δράση των «Ταγμάτων Εφόδου» της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, που συχνά λειτουργούν ως συμπλήρωμα των ΜΑΤ ή της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.
Με τη διαδήλωση του Σαββάτου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει ότι η αναβίωση του ναζισμού αποτελεί θανάσιμη απειλή για τις ελευθερίες όλων μας, είναι λοιπόν υπόθεση κάθε δημοκρατικού πολίτη.  Την ίδια στιγμή, επισημαίνει ότι η μάχη εναντίον του νεοναζισμού είναι μέρος του αγώνα ενάντια στα μνημόνια. Η επιβολή της μνημονιακής «σωτηρίας» προϋποθέτει την κατάργηση της δημοκρατίας, και ταυτόχρονα προκαλεί απόγνωση σε χιλιάδες ανθρώπους: προκαλεί απογοήτευση και αδιαφορία για τη δημοκρατία, συμφιλιώνει τμήματα της κοινωνίας με τα πιο άγρια αντιδημοκρατικά όνειρα των μνημονιακών.

 

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες