διαβάζεται...
Αναρτήσεις

Πώληση 100% του Ελληνικού προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ


Στην πώληση του 100% της εταιρείας Ελληνικό προσανατολίζεται το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής, η αλλαγή στρατηγικής, η οποία αρχικά προέβλεπε την πώληση ποσοστού μέχρι 70%, αναμένεται να επιβεβαιωθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Η αξιοποίηση του Ελληνικού αποτελεί πλέον βασική προτεραιότητα, καθώς η τρόικα πιέζει η σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2013. Στο σχέδιο Μνημονίου μάλιστα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρεται ότι τα όποια έσοδα από την παραχώρηση του ακινήτου θα έλθουν τον Δεκέμβριο του 2013. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια συμφωνία με τον προτιμητέο επενδυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το γ΄ τρίμηνο του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού προβλέπει τη δημιουργία πάρκου σε περίπου 2,5 εκατ. στρέμματα, ενώ τα υπόλοιπα 3,7 εκατ. στρέμματα θα αποτελέσουν χώρο αστικής ανάπτυξης. Από αυτά, τα 2,5 εκατ. στρέμματα θα αξιοποιηθούν με τη μέθοδο της επιφάνειας για τη δημιουργία δημόσιων κτιρίων και χώρων, ενώ για τα 1,2 εκατ. στρέμματα που προορίζονται για οικιστική ανάπτυξη, η αξιοποίησή τους θα συμπεριλάβει την πώληση γης.

Τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό αξιοποίησης του Ελληνικού αναμένεται να δώσει στους προεπιλεγέντες επενδυτές το Ταμείο, μέσα στην επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα. Οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν περιθώριο μερικών μηνών να υποβάλλουν ο καθένας το δικό του επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη της έκτασης με βάση κάποια προαπαιτούμενα στοιχεία. Η επιλογή του προτιμητέου επενδυτή -εφόσον το επιχειρησιακό του σχέδιο περάσει από την αξιολόγηση- αναμένεται να γίνει με βάση το προσφερόμενο τίμημα για την απόκτηση των μετοχών της εταιρείας Ελληνικό.

Πηγή:www.capital.gr

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.