διαβάζεται...
Πολιτική

Ρένα Δούρου:Παράνομη ενέργεια της ισραηλινής κυβέρνησης.


«Η ισραηλινή κυβέρνηση, που συνεχίζει τον παράνομο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, προχώρησε χθες (παραμονές της Ημέρας Εθνικής Ανεξαρτησίας των Παλαιστινίων) σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, με στόχο τον επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος της Χαμάς, Άχμεντ αλ Τζααμπάρι. Από τις επιχειρήσεις αυτές, πέραν του αλ Τζααμπάρι, έχασαν τη ζωή τους συνολικά εννιά άτομα ενώ δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν, μεταξύ τους και μικρά παιδιά.

Πρόκειται για παράνομη ενέργεια της ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ευρύτερης αστάθειας και αναταράξεων σε μια περιοχή που ήδη βρίσκεται σε τροχιά αποσταθεροποίησης λόγω του επιδεινούμενου πολέμου στη Συρία. Η αιτιολογία της ισραηλινής κυβέρνησης, ότι δηλαδή η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες κατά του Ισραήλ, δεν μπορεί να αιτιολογήσει τη νέα επιχείρηση, την οποία η κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί να διευρύνει.

Σήμερα, προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω ανάφλεξη στην περιοχή, είναι επιτακτική ανάγκη η καταδίκη της ισραηλινής επιθετικότητας καθώς και η συμμόρφωση της ισραηλινής κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με στόχο τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.