διαβάζεται...
Πολιτική

«Χαστούκι» στα μούτρα της κυβέρνησης το «πάγωμα» της δόσης


Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (Β.Λυριτζής-Δ.Οικονόμου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η χθεσινή δήλωση Σόιμπλε ότι αναβάλλεται και πάλι η συζήτηση του ελληνικού προβλήματος, η δόση, η επιμήκυνση, η ρύθμιση του χρέους με ένα βιώσιμο τρόπο, είναι χαστούκι στα μούτρα της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά την επαναδιαπραγμάτευση αλά Σαμαρά. Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα στην Τρόικα, παραβιάζοντας τις δεσμεύσεις του δεύτερου Μνημονίου επί τα χείρω –ο προϋπολογισμός και τα μέτρα προβλέπουν 11 δισ. ευρώ περικοπές το 2013, εκ των οποίων τα 5,5 δις από συντάξεις, τα 1,7 δις από μισθούς. Έφεραν όλο αυτό το πακέτο των εκατοντάδων σελίδων με το πιστόλι στον κρόταφο σε πολλούς βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και του ενός άρθρου, με βασικό επιχείρημα ότι πρέπει να ψηφιστεί σε λίγες ώρες αυτό που διαπραγματευόμαστε τόσους μήνες, επειδή τη Δευτέρα πρέπει να πάρουμε τη δόση και την επιμήκυνση. Και εισέπραξαν τελικά…φτύσιμο και αναβολή. Αυτή είναι η πραγματικότητα!

«Όταν τους τα δίνεις όλα, θέλουν κι άλλα»

Οι εταίροι, όταν βλέπουν μία κυβέρνηση που εγκαταλείπει και τις προεκλογικές και τις μετεκλογικές της δεσμεύσεις και τους τα δίνει όλα, με την τακτική του «καλού παιδιού» θέλουν κι άλλα. Αυτή είναι η μία εξήγηση. Η δεύτερη είναι ότι υπάρχει μία διαφορά ανάμεσα στο ΔΝΤ, που λέει ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει, το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο και στη Γερμανία που είναι ο έτερος πόλος, η οποία δεν έχει επιλυθεί. Το δυσάρεστο είναι ότι αυτή η συζήτηση, για το που δηλαδή θα κάτσει η μπίλια τελικά, γίνεται ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης, που το μόνο που κάνει είναι να περιμένει πότε κι αν θα τα βρούνε, γνώμη δεν έχει. Αντιθέτως, εμείς λέμε ότι η συνταγή αυτή οδηγεί σε αδιέξοδο, είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο, μία σισύφεια προσπάθεια.

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.