διαβάζεται...
Πολιτική

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνου Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας για τα ποσοστά ανεργίας τον Αύγουστο του 2012


 

«Το νέο ιστορικό ρεκόρ ανεργίας στη χώρα μας, το οποίο μάλιστα σημειώθηκε τον Αύγουστο όπου παραδοσιακά η ανεργία είναι μικρότερη λόγω αυξημένης εποχικής εργασίας, είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών που παράγουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και ακόμα μεγαλύτερη ανεργία.

Το ποσοστό ανεργίας των νέων, που εξακοντίστηκε στο 58%, αποτελεί ντροπή και αίσχος για τις μνημονιακές κυβερνήσεις και την τρόικα.

Η εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων που εγκρίθηκε χθες στη Βουλή οριακά από την κυβερνητική πλειοψηφία θα οδηγήσει την ανεργία μέχρι τα Χριστούγεννα στο 30% και θα μετατρέψει τη χώρα μας σε παραγωγικό και εργασιακό ερειπιώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αγωνιστεί μαζί με το λαό για να μην εφαρμοστεί το νέο κατεδαφιστικό πακέτο μέτρων και για να ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα σταματήσει την συντελούμενη καταστροφή και θα ανασυγκροτήσει παραγωγικά τη χώρα, με πρώτο κριτήριο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας».

To Γραφείο Τύπου

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.