διαβάζεται...
Πολιτική

«Εκτός τόπου και χρόνου οι ηγέτες της ευρωζώνης»


Δήλωση της Ρένας Δούρου, βουλευτού της Β’ Αθήνας, με αφορμή την κοινή δήλωση των ηγετών της ευρωζώνης για την Ελλάδα

«Εύσημα αποδίδουν με ξεχωριστή ανακοίνωσή τους οι ηγέτες της Ευρωζώνης στην Ελλάδα για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα δρακόντειας λιτότητας που έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία. Οι ίδιοι μάλιστα, αφού αναγνωρίζουν τη «σημαντική πρόοδο στην επαναδρομολόγηση του προγράμματος προσαρμογής», ζητούν τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για την «ταχύτερη εφαρμογή του προγράμματος», ως προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και διασφαλιστεί «το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη».

Πρόκειται για κλινική αποτύπωση της πρακτικής του καρότου και του μαστιγίου. Η ανάπτυξη και η παραμονή στο ευρώ συνιστούν το καρότο και η συνέχιση της αδιέξοδης και καταστροφικής λιτότητας, το μαστίγιο.

Είναι φανερό ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης είναι εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Δεν είδαν τους χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν χθες σε όλη τη χώρα ακριβώς κατά του «προγράμματος προσαρμογής». Δεν άκουσαν τα συνθήματα των χιλιάδων Ελλήνων που είπαν «όχι» στην «προσαρμογή» τους στη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Δεν πήραν το μήνυμα που τους έστειλαν -όχι μέσω του κ. Σαμαρά, που δεσμεύτηκε για πολλοστή φορά στη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής- οι Έλληνες πολίτες: «Πρόοδος» δεν μπορεί να είναι η ισοπέδωση της κοινωνίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Πρόοδος είναι η αλληλεγγύη και η απασχόληση – λέξεις που διόλου τυχαία λείπουν από την κοινή δήλωση…».

To Γραφείο Τύπου ΣΥΝ, 19/10/2012

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.