διαβάζεται...
Δημοτικά Νέα

Η Δημοτική παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»


Η Δημοτική παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» που στηρίζει η Πολιτική Κίνηση του Συνασπισμού Γαλατσίου περιόδευσαν το απόγευμα της 14ης Σεπτεμβρίου σε μαγαζιά και καφενεία της Βεϊκου και μοίρασαν το παρακάτω κείμενο.

«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» Αριστερή Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου

Αγαπητοί φίλοι Γαλατσιώτες και Γαλατσιώτισες,

Ενάμισυ χρόνο μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, η χώρα και η τοπική Αυτοδιοίκηση ζουν ένα άθλιο παρόν χωρίς προοπτικές βελτίωσης γιά το μέλλον. Στη νέα πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις εκλογές Μαΐου-Ιουνίου 2012, η τριτοκομματική κυβέρνηση Σαμαρά σε μιά τελευταία προσπάθεια εφαρμογής του μνημονίου, επιφυλλάσσει επιπλέον 30% περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους ήδη ασφυκτικά μειωμένους πόρους της τελευταίας τριετίας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η λειτουργία των Δήμων και κατ’επέκταση ο κοινωνικός τους ρόλος, αφού ένα ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο σπίτι», κοινωνικά παντοπωλεία και κέντρα αλληλεγγύης, κλπ), οργανώνεται από τη τοπική Αυτοδιοίκηση. Το κόστος θα το πληρώσουμε όλοι μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι και οικονομικά ασθενέστεροι, που θα στερηθούμε λειτουργίες κοινωνικής υποστήρηξης και υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινή μας εξυπηρέτησή και ποιότητα ζωής μας. Στόχος της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους τροϊκανούς είναι η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, η κατάργηση οποιασδήποτε κοινωνικής πολιτικής και η πλήρης ανταποδοτικότητα όλων των προσφερόμενων, στους δημότες, υπηρεσιών.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος και η διοίκησή του πρωτοστατεί στις συγχωνεύσεις παιδικών σταθμών και στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δήμου (φύλαξη του άλσους, συντήρηση πρασίνου, συντήρηση απορριμματοφόρων), διατηρεί ανεπαρκές προσωπικό σε κρίσιμους τομείς των υπηρεσιών του δήμου, χωρίς να προβλέπει ή να εξαντλεί τις δυνατότητες μόνιμων προσλήψεων προσωπικού (κοινωνική υπηρεσία), και ιεραρχεί τις προτεραιότητες του Δήμου, όχι με βάση τις ανάγκες των πολιτών, αλλά με βάση τις δικές του ψηφοθηρικές προτεραιότητες (πολυέξοδες δαπάνες για προβολή έργου).

Στη νέα πολιτική κατάσταση εμείς, η Αριστερή Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» παραμένουμε σταθεροί στούς βασικούς άξονες δράσης μας, που είναι:

– Κοινωνική προστασία των πολιτών από τις συνέπειες του μνημονίου.
– Αποτελεσματικές δημοτ. κοινωνικές υπηρεσίες γιά όλους τους πολίτες.
– Προστασία των δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου (Παλαί, Τουρκοβούνια, πλατείες κλπ).
-Αρνηση κάθε πρότασης ιδιωτικοποίησης δημόσιας περιουσίας, δημοτικών υποδομών και υπηρεσιών.
– Διεκδίκηση μεγαλύτερης χρηματοδότησης γιά τη συντήρηση των σχολείων και λειτουργικά έξοδα των σχολικών επιτροπών της πόλης μας.
– Λειτουργία καμινιού ως πολιτιστικό χώρο της πόλης μας με πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, τους πολιτιστικούς συλλόγους και συνδιαχείρησή του από τη νεολαία της πόλης μας.
– Διεκδίκηση Παλαί ως Δημόσιο χώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού.
– Στήριξη και συμμετοχή στο κοινωνικό αίτημα της άμεσης απομάκρυνσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, όπου αυτό απαιτείται, καθώς η υγεία δεν μπορεί να περιμένει τις μακροχρόνιες νομικές διαδικασίες.
– Διαχείρηση απορριμάτων στη πηγή τους μαζί με τις δημοτικές αρχές όμορων δήμων, ώστε να αποφύγουμε μελλοντικά αύξηση των δημοτικών τελών. Δραστηριοποίηση για έγκαιρη εξεύρεση νέου χώρου για γκαράζ των απορριματοφόρων του Δήμου μας, ώστε να μην κινδυνεύουμε με έξωση από το δασικό – αναδασωτέο χώρο που στεγάζεται σήμερα, με επακόλουθες συνέπειες τη προβληματική καθαριότητα της πόλης μας.
– Στήριξη στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Διεκδικούμε και ψηφίζουμε προσλήψεις σύμφωνα με τις ανάγκες και αξιοκρατικά κριτήρια.
– Δημοκρατική λειτουργία του Δήμου.
– Συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.
– Διαφάνεια στην οικον. διαχείρηση και καταπολέμηση της σπατάλης.
– Επαρκής χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον δημόσιο προϋπολογισμό.

Στον αγώνα μας γιά την επίτευξη των παραπάνω στόχων θα συνεργαστούμε με κάθε μαζικό φορέα, με κάθε δημοτική παράταξη και με κάθε δημοκρατικό πρόσωπο στον δήμο Γαλατσίου που θέλει να παλέψει μαζί μας και να συμμετέχει στην συνδιαμόρφωση των παραπάνω στόχων μας.

Αγαπητέ Γαλατσιώτη και αγαπητή Γαλατσιώτισσα,
η Αριστερή Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» σε καλούν σε κοινή δράση γιά τη προστασία της πόλης μας από το μνημόνιο.

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες